الأربعاء، 28 يناير 2015

الكفتة التركى

الكفتة التركي






المقادير :-

نص كيلو  لحم مفروم   ( يكون فية نسبة دهن بسيط )
بصلة واحدة كبيرة (( او بصلتين متوسطين ))
معلقتين بقدونس
معلقة صغيرة ملح
ربع معلقة صغيرة ( فلفل اسود - كزبرة - كمون -بابريكا - كركم ))










مقادير خلطة التلميع :-

نص معلقة كبيرة زبدة
ماء البصل
نص معلقة صغيرة صلصة طماطم
نص معلقة صغيرة بابريكا او شطة ( لمحبى الحار )






الطريقة :-


اولا نضع البصل فى مصفاه ونضغط علية ينزل كل ميتو  ونستخدم التفل فقط فى تتبيل الكفتة ونحتفظ بماء البصل  لخلطة التلميع

ثم نضع كل مكونات الكفتة على بعضها

ونعجنها كويس حتى تتداخل المكونات

نصبع الكفتة على اسياخ الشيش طاووق

ندخلها التلاجة لمدة ساعة حتى تتماسك

ونغطيها جوة التلاجة بورق زبدة

ثم نرص الكفتة على شبكة تحتها صنية فاضية

ندخلها فرن متسخن على درجة حرارة 180  (( يفضل تسخين الفرن قبل ما ندخل الكفتة بربع ساعة عشان الكفتة متنشفش ))

نعمل خلطة التلميع السحرية وهى :-

نسيح الزبدة ونحط عليها مية البصل والصلصة والملح والبابريكا او الشطة

الخلطة دى هى سر الطعم واللمعة اللى فالكفتة

بعد 20 دقيقة نفتح الفرن وندهنها بالفرشاه من خلطة التلميع

ونقلبها على الناحية التانية وندهنها

نسيبها تكمل سواها  وندهنها كل 5 دقايق من خلطة التلميع لحد ما تستوى

ممكن تاخد من 30 ل 45 دقيقة بالفرن

ونقدمها بالهنا والشفاا 



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...