البرازق الشامية |
150 جرام سمن بلدى
50 ملى زيت عباد الشمس
100 جرام سكر بودرة
3 معالق كبال لبن بودرة
بيضة واحدة
260 او 300 جرام دقيق ابيض حسب العجينة
رشة فانيليا
ربع معلقة بيكنج باودر
للتزيين :-
هنحتاج شربات ( قطر ) تقييل مثل العسل
وكمية من السمسم
الطريقة :-
اولا نسيح السمن البلدى
ثم نضع عليها الزيت
ثم نضع السكر
ونقلب
نضيف البيضة ورشة الفانيليا
ونقلب جيدااا ثم نضيف الدقيق والبيكنج باودر واللبن البودر وزرة الملح
ونقلب كويس جداااا حتى نحصل على عجينة لينة
نتركها حوالى ربع ساعة
ثم نقوم بتشكيل العجينة كرات ونضغط عليها ثم ندهنها من الوجه ب الشربات وهو بارد
ثم نرشها بكمية وفيرة من السمسم
ليكون شكلها النهائى زى الصورة كدة
وندخلها الفرن على درجة 180
مبتاخدش وقت كتير
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق