الاثنين، 8 ديسمبر 2014

بطاطس محشية باللحم المفروم والسوسيس

بطاطس محشية باللحم المفروم والسوسيس


المقادير :-
نص كيلو من البطاطس
4 معالق زيت زيتون
3 معالق زبدة
بصلة كبيرة مقطعة
5  ثمرات جزر مقطع شرايح
كوب كرفس مقطع
معلقة كبيرة من مسحوق الفلفل الحار (( يمكن الاستغناء عنة  حسب الرغبة ))
ملح وفلفل اسود
معلقتين صغيرين زعتر
معلقتين روز مارى
كوب مرقة دجاج










مقادير عمل الحشو :-
250 جرام سوسيس مقطع
معلقة ثوم مفرى
بصلة متوسطة مقطعة
كوب بقدونس مقطع
كوب لحم مفرى
بيضة
ملح وفلفل اسود




الطريقة:-
قشرى البطاطس واغسليها كويس
شقى كل حبة من البطاطس من اعلى بحيث يمكن وضع الحشو بها
افرغى قلب البطاطس وضعيها فى طبق به ماء حتى لا يتغير لونها
احضرى مقلاه وضعيها على النار وضعى بها معلقة زبدة ومعلقة زيت زيتون
ثم ضيفى شرائح البصل والجذر والكرفس ومسحوق الفلفل الحار والملح والفلفل الاسود
قلبى المحتويات 10 دقائق
ثم ارفعى المقلاه من على النار واتركيها جانبا

سخنى الفرن فى درجة حرارة 375 درجة

لعمل الحشو  : ضعى السوسيس  والبصلة والثوم واللحم المفرى والبقدونس والبيضة والملح والفلفل الاسود فى الخلاط الكهربائى واخلطى جيدا حتى يصبح الخليط متماسك
ضعى الحشو فى البطاطس  ثم احضرى طبلق بايركس ضعى فية الخضروات
ثم ضعى البطاطس المحشية فوقها
انثرى الزعتر والروز مارى على سطح البطاطس واضيفى كوب المرقة
غطى طبق البايركس بورق المونيوم  ثم ضعيف فى الفرن لمدة 15 دقيقة
ثم انزعى ورقة الالمنيوم
واعيدى الصنية للفرن مرة اخرى لمدة ساعة
 اخرجى طبق البطاطس من الفرن وقدمية لعائلتك واستمتعى بالمذاق الرائع


بالهنا والشفا





ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...