الأحد، 25 يناير 2015

ارز باللبن بطريقة جديدة

رز بلبن بالمكسرات 


  • المقادير :-
  • نص كوب ارز
  • كوبان ماء 
  • 3 اكواب حليب 
  • نص كوب كريمة ( يمكن استبدالها بكيش كريم شانتية بودر ) ويفضل الكريمة 
  • معلقة كبيرة نشا
  • نص كوب سكر او ثلاتة ارباع كوب سكر حسب الرغبة 

















       الطريقة :-

          نضع الارز مع الماء على النار ونتركه يغلى ثم نخفض حتى ينضج الارز 
          ثم نضع اول كوباية لبن ونخفض النار   ونتركه  حتى  يتشرب اللبن 
          ثم نضع تانى كوباية لبن ونتركه حتى يتشرب اللبن 
          وهكذا مع تالت كوب لبن حتى يتشرب  مع مراعاه التقليب من وقت لاخر
          ثم نضع الكريمة اللبانى او الكريم شانتية ونقلب 
         ثم نضع السكر ونقلب (( مع مراعاة عدم وضع السكر فالاول حتى لا ياخد الارز اللون الاصفر ))
         وفى النهاية نضع معلقة نشا مدوبنها ف ربع كوب لبن ونقلبها كويس ونضعها على الارز حتى يتقل القوام
          ثم نضع الفانيليا ونطفى علية ونوزعة فى اطباق حسب الرغبة ثم نضع مكسرات على الوش حسب الرغبة 
        ويوضع فى التلاجة ويقدم بارد 
           





        وبالهنا والشفا



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...