السبت، 6 ديسمبر 2014

كفتة الحاتى بطريقة جديدة

كفتة الحاتى  بطريقة جديدة 




المقادير :-
1 كيلو لحم مفروم
2 رغيف فينو منقوع فى لبن
3 معالق كبيرة صور الباربيكيو
2 معلقة كبيرة صويا صوص (( يمكن الاستغناء عنها ))
معلقة كبيرة عسل نحل
3 معالق ضغيريت مسطردة
 رشة زعتر
رشة روزمارى
رشة قرفة
رشة جنزبيل
 حبهان مطحون
ملح وفلفل
بهارات لحمة
معلقة كبيرة سمنة














الطريقة :-
نضع كل التوابل على اللحمة
ثم نضع معلقة السمنة
 نصفى العيش الفينو من اللبن
ثم نضعة مباشره على اللحمة
نضلب الخليط جيداااا
نقوم بتشكيل اللحمة صوابع على خلة الشيش طاووق
نتركها فى التلاجة لتانى يوم (( تعطى نتيجة افضل ))

نرص  الاسياخ على  شبكة الفرن
نضع فى الرف الاسفل من الفرن صنية ونغلفها بورق فويل ونضع فيها الفحم
بحيث ان الكفتة تنزل ميتها على الفحم
والفحم يطلع دخان
وبكدة  طعمها وريحتها تبقى زى الحاتى بالظبط






الف هنا وشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...