الجمعة، 19 ديسمبر 2014

الجمبرى بالاعشاب والثوم

الجمبرى بالاعشاب والثوم










المكونات :-

2 فص ثوم مفروم
4 معالق زيت زيتون
65 جرام زبدة
350 جرام جمبرى مقشر ومغسول جيدا
معلقتين بقدونش مفروم
4 معالق عصير ليمون
ملح وفلفل حسب الرغبة

















الطريقة :-

ضعى الجمبرى فى طبق مسطح واضيفى له البقدونس وعصير الليمون والملح والفلفل

اتركى الجمبرى ينغمس فى مزيج البهارات لمدة لا تقل عن 30 دقيقة
سخنى الزيت والزبدة فى مقلاه صغيرة مع التوم حتى يدوب الزبد مع التقليب جيداا
ارفعى الجمبرى من التتبيلة
ثم ضيفية للمقلاه المحتوية على الزبد والتوم
قلبى الجمبرى مع التوم جيداا
ثم ثبتى الجمبرى فى اسياخ الشواء
قومى بشوى كباب الجمبرى على فحم ساخن لمدة 5 - 10 دقايق مع تقليب الاسياخ من حين لاخر
ادهنى الجمبرى بما تبقى من الزبد والتوم اثناء فترة الشواء
انقلى الجمبرى الى طبق التقديم





وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...